Meteor.js se iubește cu Git bash în Windows

Meteor.js se iubește cu Git bash în Windows

Meteor.js se iubește cu Git bash în Windows

13/08/2015

cuvinte ()

De o bucată bună de timp, singurul command shell pe care îl folosesc pentru dezvoltare (și lucrul de zi cu zi) este cel adus de Git-SCM. Nu este momentul acum pentru explicații detaliate, dar îmi place pentru că are suport pentru comenzi de tip Linux (rm, cp, mv, ls și altele), promptul poate fi personalizat – dpdv conținut și culori – și conține (același prompt) informații despre branch-ul curent.

Meteor.js vine cu propriul set de comenzi, însă, din păcate, metoda aleasă în versiunea de Windows pentru lansarea lor – un fișier .bat care setează câteva variabile environment – nu este una tocmai fericită. Și mai ales nu este compatibilă cu shell-ul Git, obligându-vă să folosiți aproape inutilizabilul command prompt din Windows.

Din fericire însă, există o soluție – un workaround temporar, până corectează (sper) dezvoltatorii Meteor problema. Ce trebuie făcut:

  1. Se crează (sau editează, dacă există) fisierul .bashrc din folderul de utilizator (C:\Users\[nume utilizator]\ în versiunile de Windows care contează).
  2. În acest fișier se adaugă următoarea linie: alias meteor="cmd //c meteor"
  3. Reporniți Git shell sau scrieți următoarea comandă source ~/.bashrc pentru a înregistra noua scurtătură

De acum puteți scrie comenzi Meteor direct în shell-ul Git, fără alte artificii și fără a ieși în Command Prompt.

Marius Stuparu - http://www.mariusstuparu.com

Frontend developer senior, cu afinitate pentru responsive web ?i tehnologii noi. Mare iubitor de Node.js, Sass ?i Angular. Dar ?i fotograf acreditat, Nikonist ?i iubitor de muzic? electronic?.